Hele skolen på vannbesøk

En onsdag i januar tok Dråpen imot hele Nordal skole på Landfall vannbehandlingsanlegg.

Skolen hadde temauke om vann, og hva passet ved bedre enn en å legge turen til Glitrevannverkets anlegg på Landfall?

1. til 7. trinn, 36 elever totalt, fikk omvisning på anlegget og en kort presentasjon. De lærte om hvordan vannet beveger seg fra vannnkilden Glitre i Finnemarka til krana hjemme i Lier. – Det har vært veldig gøy. Vi har sett på de store maskinene som renser vann og en av de hadde klor i seg, sier Tyra Aasheim i 6. klasse.
Elevene fikk også bygge figurer av rør og fikk leke og ake i skogen rundt vannbehandlingsanlegget.

Vannambassadører

– Skolebesøk er en fin anledning til å informere barn og unge, som etterhvert skal overta disse anleggene, om at rent og sikkert drikkevann ikke er noen selvfølge. Barna drar hjem som gode «vannambassadører», og lærer opp søsken og foreldre om at det ligger mye omtanke og arbeid bak sikkert vann i krana, forteller kommunikasjonssjef Ragnhild Leirset i Glitrevannverket.

Ikke båt men ski

Totalt forsyner Glitrevannverket 146.000 innbyggere i seks ulike kommuner med drikkevann. Vannet kommer fra Glitre, Røysjø og Holsfjorden. Nesten alle innbyggere i Lier får sitt vann fra Glitre. – For at vi skal fortsette å ha like rent drikkevann i fremtiden er det også veldig viktig at alle som ferdes ved drikkevannene passer på å følge reglene. Det er for eksempel ikke lov å bade eller kjøre båt på disse vannene, slå leir eller drive organisert aktivitet. Men det er lov å gå skitur i området, smiler Leirset.

 

Alle foto: Stian Tandberg