Sommer i Glitrevannverkets tjeneste

Siri Bjørnstad Jensen og Ingrid Ljøsne Tollefsen på befaring på åpning av ledningsstrekket Eggevollen-Kleivdammen

Nok en gang har Glitrevannverket fått engasjert to dyktige sommerhjelper. I år er det Ingrid Ljøsne Tollefsen og Siri Bjørnstad Jensen som skal hjelpe oss å holde orden ved utestasjonene og føre tilsyn i nedbørfeltene.

Du må like å være ute og jobbe fysisk skal du trives med sommerjobb hos Glitrevannverket. Heldigvis er dette midt i blinken for dem begge. Gå med ryddesag, svinge malerkosten og plukke søppel i nedbørfeltene er noen av de praktiske oppgavene de får brynt seg på. Dette er oppgaver de løser på beste måte og med godt humør.

I løpet av sommeren får de også litt vannfaglig påfyll med omvisning på vannbehandlingsanleggene og mulighet til å spørre drifta og administrasjonen så mye de ønsker. Forhåpentligvis gir sommeren dem ett innblikk i hva som skal til for å levere trygt, godt og miljøvennlig vann til 150 000 innbyggere.

Deres bakgrunn

Begge er 22 år og godt i gang med utdannelsen sin. Til høsten starter Ingrid på tredje året på Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU i Trondheim. Siri har ett år igjen på Miljøfysikk og fornybar energi på NMBU på Ås, masteroppgaven blir sannsynligvis noe innen solenergi.

For Glitrevannverket er det berikende å få inn engasjerte ungdom under utdanning og vi håper at Siri og Ingrid trives med å jobbe for Glitrevannverket. Kanskje blir de fristet til å søke seg til vannbransjen når de er ferdige utdannet?

Sommerhjelpene blir flinke til å bruke ryddesag.