Vern vannkildene under jakta

Røysjø ligger blikkstille. Foto Kjetil Borgevad

 

Håsten er en flott turtid, og i disse dager er det mange som gleder som over at det også er jakttid. I førsteomgang småviltjakten og etter hvert står elgjakten for tur.

Det er fantastiske tur- og jaktmarker ved begge våre hovedvannkilder Glitre og Røysjø, og vi ønsker alle en flott høstnaturopplevelse. Samtidig er høsten en ekstra sårbar periode for vannforsyningen da høstsirkulasjonen sørger for omrøring av vannet og overflatevannet blandes nedover i vannmassene. Vi ber dere derfor alle være ekstra bevisste rundt vern av drikkevannskildene og vise ekstra hensyn.

Glitrevannverket har følgende råd og oppfordringer til de som skal på jakt:

  • Ikke skyt så du eller hunden risikerer å måtte ta et kaldt høstbad for å redde bytte i vannkilden. Vi ønsker hverken dåde dyr eller badende jegere og jakthunder i vannkildene. Det er badeforbud i drikkevannskildene og i Røysjø også i vannene rundt hele året. Meld fra om du finner kadaver etter både vilt og husdyr i nærheten av vannkildene.
  • Er dere så heldige å felle en elg, så pass på at slakteavfallet ikke blir liggende i nærheten av vann.
  • En sliten vandrer og jeger må ta en pust i bakken. Vi setter stor pris på om dette ikke skjer i umiddelbar nærhet til vannkildene.

Sammen verner vi om vårt viktigste næringsmiddel også i den flotte årstiden vi går i måte.

Lurer du på noe om vannbehandlingen eller restriksjoner ved drikkevannskildene er det bare å sjekke ut nettsiden eller ta kontakt.

 

Glitre i høstskrud. Foto: Svein Kjenner