
Godt Vann er et unikt samarbeid mellom den kommunale vann og avløpssektoren i seks kommuner og Glitrevannverket.
Samarbeidet er forankret i en samarbeidsavtale mellom kommunene Modum, Øvre Eiker og Holmestand og Glitrevannverket. Glitrevannverkets eierkommuner Asker, Lier og Drammen deltar gjennom Glitrevannverket.
Formålet med samarbeidet er å gi større gjennomføringskraft og måloppnåelse gjennom utvikling og deling av kompetanse og tjenester.
Organisering
Samarbeidet ble etablert i 2007, da som Godt Vann Drammensregionen (GVD), og har vært gjennom flere strategiperioder frem til i dag.
Det ledes av en styringsgruppe med en representant med lederfunksjon, fra hver av virksomhetene. Det er ulike nettverk og arbeidsgrupper bestående av deltagere fra virksomhetene som følger opp ulike arbeidsområder innen VA.
Det operative arbeidet og prosjektene ivaretas av arbeidsgrupper med ansatte fra de syv pratene. Det er styringsgruppen som har det overordnede ansvaret for fremdrift og resultater for tjenestene og aktivitetene som skjer under Godt Vann.
Unik spisskompetanse
Glitrevannverket er arbeidsgiver for de ansatte som primært jobber for å lever tjenester til kommunene. De ansatte har spisskompetanse innen Vassdragsteknikk, GIS kart, data modellering og lekkasjekontroll. Denne kompetansen kommer alle samarbeidspartene til gode. Det er også ansatt en prosjektkoordinator som er ressurs person for de ulike arbeidsgruppene og sekretær for styringsgruppen.
God vannforsyning og avløpshåndtering
Gjennom å dele kompetanse og tjenester får kommunene løst mange oppgaver de ikke har ressurser til å håndtere på egen hånd. Det gir en sikker og god vannforsyning og avløpshåndtering til alle innbyggerne i området.
En betydelig styrke ved samarbeidet er muligheten til å utveksle erfaringer og gode faglige råd på tvers av kommunegrensene, noe som skjer gjennom flere faglige nettverk.
Ved å ha felles informasjonskampanjer og informasjonsmateriell har samarbeidet en større mulighet til å påvirke innbyggernes adferd vedrørende en mer bærekraftig vannressursforvaltning. Det kan også bidra til å styrke omdømme og tilliten til vannbransjen.
Bilde: Lekkasjesøk er en viktig del av samarbeidet som sammen med reparasjoner og fornying av vannledningsnettet bidrar til å redusere vannforbruket.
